Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihCrkvena glazbaMedijska djelatnost biskupijeLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijeMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Projekti


Od šireg značaja u sklopu Biskupijskog Caritasa u Varaždinu još djeluju: pučka kuhinja, koja podijeli i do 320 toplih obroka dnevno, ljekarna (podjela doniranih lijekova), odjel za invalide (podjela pomagala, raznih pomoći, posjete u kućama i domovima za starije i nemoćne i organizacija hodočašća), odjel odjeće i obuće (podijeli i do 100 tona robe godišnje), dječji odjel, te odjel podjele paketa živežnih namirnica, novčane pomoći, namještaja, suđa i dr.

U ovim odjelima Biskupijskog Caritasa radi organizirano oko 50 volontera. Biskupijski Caritas planira i izgradnju višenamjenskog centra u Varaždinu. 

Rad u župnim caritasima organiziran je također na volonterskoj bazi. Dva puta godišnje Biskupijski Caritas priređuje susret s predstavnicima (voditeljima, suradnicima i volonterima) župnih Caritasa, duhovna obnova i susret kada se predaju godišnja izvješća o radu. Također dva puta godišnje priređuje susrete s roditeljima petero i više malodobne djece.

Pod okriljem Biskupijskog Caritasa djeluju i dvije ustanove. To su Dom za starije i nemoćne "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu, te Dnevni boravak djece "Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu.