Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Godišnje hodočasničko putovanje volontera i suradnika Caritasa Varaždinske biskupije

VARAŽDIN, 30. 5. 2016. 
Caritas Varaždinske biskupije priredio je u ponedjeljak 30. svibnja tradicionalno godišnje putovanje za dugogodišnje djelatnike, volontere i suradnike središnjih odjela, koje je ove godine organizirano kao hodočašće u svetište Majke Božje Trsatske.
 
Pedesetak hodočasnika vodili su predsjednik Biskupijskog Caritasa generalni vikar mons. mr. Ivan Godina i ravnatelj mr. Ante Šola. Hodočasnike je u crkvi srdačno dočekao fra Antun Jesenović, čuvar Svetišta koji im je ukratko predstavio vrijednost i značaj ovog marijanskog svetišta.

Uslijedilo je misno slavlje u crkvi Majke Božje Trsatske, koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, ujedno i predsjednik Hrvatskog Caritasa, koji se pridružio hodočasnicima. U propovijedi se biskup osvrnuo na važnost vršenja dobrih djela za navještaj Radosne vijesti, te za širenje Isusove poruke i prisutnosti u ovom svijetu. To upravo čini svatko od vas kada pomaže i radi u odjelima našeg Biskupijskog Caritasa, poručio je biskup.

Po završetku misnog slavlja hodočasnike je pozdravio i mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit. Izrazio je zadovoljstvo i radost zbog njihova dolaska na Trsat. Nadbiskup Devčić ukratko je predstavio prisutnima Riječku nadbiskupiju, a posebno se osvrnuo na odjele i djelatnosti Caritasa Riječke nadbiskupije. Rekao je kako je lijepo vidjeti zajednicu vjernika organiziranu oko činjenja dobra drugima, što daje jedno jasno svjedočanstvo vjere onima koji ne vjeruju, ali i našoj braći vjernicima koji svoju vjeru žive samo deklarativno.

Hodočasnici su zatim put nastavili prema Opatiji, a nakon toga uputili su se natrag prema Varaždinu.

Ovakvim godišnjim hodočašćem Caritas Varaždinske biskupije želi zahvaliti i nagraditi svoje djelatnike, suradnike i volontere potičući ih da nadalje budu zauzeti u činjenju dobra.
 
N. Tomašević