Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Proslava Dana posvećenog života u varaždinskoj katedrali

VARAŽDIN, 2. 2. 2018.
Varaždinska biskupija i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata i ove će godine tradicionalno proslaviti blagdan Prikazanja Gospodnjeg ili Svijećnicu koji se u Crkvi slavi kao Dan posvećenog života. To je dan redovnika, redovnica i Bogu posvećenih osoba.

Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata, pripremio je za tu prigodu i prigodne materijale kao pastoralnu pomoć u doličnom obilježavanju toga dana.

Na blagdan Prikazanja Gospodnjega, u petak 2. veljače u 17 sati, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Varaždinu prigodno predavanje će imati fra Petar Cvekan iz samostana sv. Franje sa zagrebačkog Kaptola "Redovnici – osobe budna duha".

Nakon predavanja uslijedit će procesija i svečano euharistijsko slavlje sa časoslovom u 18 sati u katedrali koje će prevoditi biskup Josip Mrzljak.