Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Božić - Isus je put do jaslica

ČAKOVEC, 15. 12. 2019.
Na treću nedjelju došašća, nedjelju koja se naziva i „nedjeljom radosti”, 15. prosinca 2019. godine, održan je posljednji ovogodišnji susret zajednice „Vjera i svjetlo“ koja okuplja članove s područja Međimurske županije, u čakovečkoj župi svetog Nikole biskupa. Spomenimo da se ovoga puta susretu priključilo i nekoliko osoba iz susjedne Varaždinske županije.

Bliži nam se blagdan Božića, pa je samim time i tema našeg predblagdanskog susreta bila „Isusovo rođenje“. Susret smo nakon okupljanja započeli zajedničkom molitvom, nakon čega su nam se ukratko predstavili novi članovi. Zatim smo uz pratnju članice Zajednice Danijele i uz pomoć pokreta otpjevali pjesmu „Visom leteć“. U „vremenskoj prognozi“, dijelu u kojem članovi mogu istaknuti ponešto važno što im se dogodilo od prošlog susreta, čuli smo dojmove o obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te proslavi pedesete godišnjice Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Međimurske županije. Potom je prisutnima pročitan evanđeoski odlomak o Isusovu rođenju (Lk 2, 1-8), nakon kojeg su članovi Zajednice izveli kratki scenski prikaz o tom događaju. Uslijedila je rasprava i razgovor o značenju Božića za svakoga od nas. Vlč. Šardi je tom prilikom naglasio kako je potrebno očistiti kuću svojega srca, odnosno ispovijediti se prije blagdana Božića te je pozvao prisutne da pristupe sakramentu svete ispovijedi.

Nakon pjesme „Padaj s neba“, čuli smo priču o „Crnoj ovci”, koja se nakon odbacivanja i vrijeđanja stada osjećala usamljenom, no kad je stigla u Isusovu blizinu sve je bilo drukčije. Nakon glazbenog predaha te zajedničke molitve „Vjere i svjetla“, uslijedila je kreativna radionica izrade prigodnih božićnih čestitki, koje će se prodavati pred blagdan Božića te dogovor oko prikaza živih jaslica članova Zajednice na Badnjak, uoči mise Ponoćke, s početkom u 20 sati.

Nakon kraćeg druženja, susret je zaključen euharistijskim slavljem.
 
Krunoslav Šardi