Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Krist Kralj

VARAŽDIN, 19. 11. 2019.
U utorak, 19. studenog 2019. godine, korisnici udruge „Kokotiček” promišljali su o svetkovini Krista Kralja, a susret je vodila vjeroučiteljica Ivana Peček.

Susret je započeo pjesmom i molitvom, nakon čega je vjeroučiteljica upitala Kokotičeke vole li čitati bajke i koje bajke su im poznate. U bajkama su najčešći likovi kraljevi koji žive u dvorcu, koji imaju svoju vojsku i koji u svojim rukama imaju zemaljsku vlast. Nezamislivo je da neki kralj bude blizu običnog i jednostavnog čovjeka. Kraljevi su uvijek na uzvišenom mjestu. No, kroz povijest se pojavio jedan kralj koji je rođen u štalici, koji je bio blizu čovjeku, koji nije bio okružen vojskom već je bio jednostavan i svima blizak. Vrlo brzo su Kokotičeki shvatili da je riječ o kralju Isusu. Taj kralj bio je najbliži siromašnima, odbačenima i prezrenima. Na kraju svog života nosio je trnovu krunu i križ, ali je svima pokazao da najveća moć ovoga svijeta nisu velebni dvorci, zlatne krune i bogatstvo već ljubav. I upravo tom jeziku ljubavi Gospodin Isus nas sve poučava jer je njegovo Kraljevstvo ispunjeno ljubavlju.

Nakon teoretskog dijela susreta, Kokotičeki su rješavali radne listiće te uz razgovor promišljali o Kraljevstvu kojega ćemo svi biti dionici jednoga dana.


Leonardo Šardi