Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Ponovno započeli susreti "Vjere i svjetla" u Koprivnici

KOPRIVNICA, 22. 9. 2019.
U nedjelju, 22. rujna 2019. godine, ponovno se okupila zajednica “Vjere i svjetla” u župi svetog Antuna Padovanskog u Koprivnici. Nakon ljetnog predaha, svi članovi i prijatelji zajednice nestrpljivo su dočekali početak zajedničkih susreta u novoj pastoralnoj godini.

Nakon molitve, članovi su uzeli vremena čuti jedne druge o aktivnostima koje su provodili za vrijeme ljetnih mjeseci. Uz odlaske na more, natjecanja i izlete, našlo se vremena i za hodočašća, a većina članova Zajednice hodočastilo je u Ludbreg i Mariju Bistricu. Nakon dulje „vremenske prognoze”, odnosno razmjene događaja kroz proteklo razdoblje, članovi su razmišljali o anđelima čuvarima s posebnim naglaskom na trojici arkanđela: Mihaelu, Gabrijelu i Rafaelu. Poznavajući biblijske događaje u kojima se spominju imena ovih arkanđela, razmišljali smo i o važnosti anđela čuvara u našim životima. Svi smo se složili kako su nam anđeli čuvari važni jer nas čuvaju u svakom trenutku naših života, pa i onda kada spavamo. No, osim anđela čuvara koji su nam nevidljivi, oko sebe imamo i vidljive anđele čuvara u obliku naših prijatelja i članova obitelji. Razmišljanje smo zaključili svima znanom molitvom „Anđele čuvaru mili”.

Nakon prvog djela susreta, zajedno sa župnom zajednicom, slavili smo Euharistiju, a cjelokupni susret završili smo blagovanjem, čestitanjem proteklih rođendana i dogovorima oko novih susreta.
 
Leonardo Šardi