Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Tradicionalni susret zajednica „Vjere i svjetla” na Svijećnicu

KOPRIVNICA, 2. 2. 2019.
Zajednice „Vjere i svjetla” sa sjevera Hrvatske okupile su se, na blagdan Svijećnice, na tradicionalnom susretu. Naime, Zajednice se tradicionalno okupljaju jednom godišnje i to na blagdan Svijećnice, slaveći taj dan kao dan Zajednice. Ove godine, domaćin je bila zajednica „Vjere i svjetla” koja se okuplja u župi svetog Antuna Padovanskog u Koprivnici. Uz domaćine, na susretu su prisustvovale i zajednice iz Đurđevca, Virovitice, Čakovca i Kloštra Podravskog.

Druženje je započelo pripremom za slavlje euharistije. Svetu misu je predslavio fra Ivan Crnković, župni vikar župe svetoga Nikole biskupa u Čakovcu, a ujedno i duhovnik Zajednice iz Čakovca, zajedno s fra Marijanom Opitzom, župnikom župe svetoga Antuna Padovanskog u Koprivnici. Prvo čitanje čitala je osoba s intelektualnim teškoćama. Evanđelje je na zanimljiv i dojmljiv način oživljavala zajednica iz Virovitice koja je dobila veliki pljesak nakon toga. U svojoj propovijedi, fra Ivan je istaknuo da moramo više zahvaljivati Bogu, a manje nešto tražiti od Boga. Tijekom pričesti, zajednice „Vjere i svjetla” otpjevale su pjesmu „Isuse, volim te” uz pokrete.

Nakon mise nastavljeno je radosno druženje u župnoj dvorani uz obilje hrane i pića. Slijedio je veseo ples u parovima na ispadanje, a pobjednici su dobili čokolade. Uz gitaru, nastavili smo pjevati pjesme do kraja susreta. Okupljene Zajednice oprostile su se uz želju da skoro dođe do ponovnog susreta.
 
Zoran Crnčić