Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Vjeronauk u Dnevnom boravku djece "Dr. Antun Bogdan"

Dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan” ustanova je za djecu i mladež s višestrukim teškoćama, a osnovan je od strane Caritasa Varaždinske biskupije. Korisnicima se nudi program poludnevnog boravka te program psihosocijalne podrške. Kroz poludnevni boravak za korisnike Ustanove organiziraju se različite aktivnosti.

Odgoj u vjeri ima vrlo važnu ulogu u životu korisnika i njihovih obitelji, pa su djelatnici Caritasovog doma tome oduvijek posvećivali veliku pažnju. Od 2016. godine, na molbu tadašnje ravnateljice gospođe Katarine Hoblaj, za korisnike Ustanove organizirana je nastava vjeronauka. Nastava vjeronauka provodi se jednom tjedno. Sadržaji se u potpunosti prilagođavaju učenicima. Učenici jako vole slušati duhovnu glazbu te svaki učenik ima neku svoju pjesmu koja mu je draga i kojoj se posebno veseli. Učenici također vole slušati biblijske priče, a posebno im je zanimljivo kad im se biblijski događaj dramatizira uz pomoć lutaka. Također, učenici se jako vesele kreativnim zadacima. Tako su, uz fizičku podršku, izrađivali anđele, štalicu, posljednju večeru, svijeće za blagdan Svih svetih… Bili su ponosni i sretni kad su vidjeli rezultate svog rada.

Kroz nastavu vjeronauka pratimo i tijek liturgijske godine. Pripremamo se i na poseban način obilježavamo blagdan Božića i Uskrsa. Svaki prvi petak u mjesecu organizirana je i sveta misa za sve korisnike i njihove obitelji te djelatnike, a priključuju se i drugi vjernici. U tim trenutcima kao da se nebo spušta na zemlju. Doista, milosno je vidjeti kako oni primaju Krista u svoje srce i kako se vesele tome susretu.
 
Sanja Bratinšćak, vjeroučiteljica