Od:
Do:

18. festival “Zlatna harfa” u Pitomači će okupiti 15 dječjih župnih zborova

18. festival “Zlatna harfa” u Pitomači će okupiti 15 dječjih župnih zborovaPITOMAČA, 5. 5. 2018.
Festival i susret dječjih zborova “Zlatna harfa” održat će se po 18. put u Varaždinskoj biskupiji u organizaciji biskupijskog Ureda za crkvenu glazbu.

Ove godine domaćin će biti Župa sv. Vida u Pitomači sa župnikom Ivicom Puškadijom, st. i župnim dječjim zborom “Vitus” kojeg vodi s. Emanuela Pečnik, SMI. Festival će se održati u subotu 5. svibnja s temom “Hvalite Gospodina sva stvorenja”.

Festival će započeti u 9.30 sati u župnoj crkvi sv. Vida misnim slavljem koje će predvoditi župnik Puškadija. Liturgijsko pjevanje uljepšat će zajednički nastup svih sudionika. Nakon mise svaki zbor nastupit će s jednom skladbom, nakon čega slijede prigodne radionice za djecu.

Uz domaći dječji zbor sudjelovat će dječji župni zborovi: “Sveti Marko” iz Selnice, “Sv. Lovro” iz Cirkovljana - Župa sv. Jakoba, Prelog, “Božji prijatelji” iz Vratišinca, “Sveti Benedikt” iz Kloštra Podravskog, “Isusovi Prijatelji” iz Podravskih Sesveta, “Ribari Sv. Jakova” iz Preloga,  “Runolist” iz Kneginca, “Mihael” iz Sračinca, Dječji zbor Župe sv. Nikole iz Čakovca, “Križići” iz Kotoribe, “Cvjetići svetog Antuna” iz Čakovca - Jug, Dječji zbor Župe sv. Jelene Križarice, Šenkovec, “Lahori” iz Sv. Ilije i "Glas nebeski" iz Ludbrega.