Od:
Do:

Biskup Mrzljak predvodi misu o spomendanu Zrinskih i Frankopana

ČAKOVEC, 22. 4. 2017.
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak sudjelovat će u subotu 22. travnja na spomendanu Zrinskih i Frankopana te Danu Međimurske županije. Biskup Mrzljak će tako u subotu u 10 sati predvoditi svečano misno slavlje u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa. Inače, obilježavanje spomendana Zrinskih i Frankopana organizira Zrinska garda Čakovec pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Međimurske županije.

Osim svete mise, postrojavanja postrobi i polaganja vijenaca koje će biti u subotu, program obilježavnja nastavlja se dan kasnije, u nedjelju 23. travnja, na groblju i kod spomen ploče u Bečkom Novom Mjestu, na mjestu pogubljenja Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana 30. travnja 1671. godine.

U nedjelju 30. travnja i u Zagrebu će se održati spomen na žrtve zrinsko-frankopanske urote, polaganjem vijenaca kod kripte s posmrtnim ostacima Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u zagrebačkoj katedrali gdje će nakon toga, u 10 sati, vojni biskup u miru, mons. Juraj Jezerinac, predvoditi misno slavlje.