Od:
Do:

Bogata višednevna proslava sv. Martina u Sv. Martinu na Muri uz 550. obljetnicu izgradnje crkve

SVETI MARTIN NA MURI, 4. – 11. 11. 2018.
Proslava blagdana sv. Martina biskupa u istoimenoj župi u Svetom Martinu na Muri započinje već u nedjelju 4. studenoga 2018. i to igrokazom dramske sekcije HKUU-e. Igrokaz "Pred Martinje" zainteresirani mogu doći pogledati u župnu dvoranu s početkom u 17 sati.

S proslavom se nastavlja u srijedu 7. studenoga večernjom misom u 18 sati nakon koje će, od 19 sati u župnoj crkvi, biti koncert na orguljama Edmunda Andlera Borića te violinistički koncert Gorana Končara.

U četvrtak 8. studenoga bit će misa i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, dok će u petak 9. studenog, nakon mise u 18 sati, biti Martinska procesija i predstavljanje pečata i kuverte povodom 550 godina od gradnje župne crkve. Misu će u predvoditi mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije.

U subotu 10. studenog misu u 18 sati predvodit će vlč. Ivica Reparinac, župnik u Zagrebu u župi Sopot, a pjevanje će animirati Župni zbor iz zagrebačke župe Sopot.

Nakon mise, bit će predstavljanje dokumentarnog filma o župnoj crkvi u Svetom Martinu na Muri u suradnji sa školom te promocija letka o župnoj crkvi povodom već spomenute obljetnice 550 godina njezine izgradnje.

Na sam župni blagdan u Svetom Martinu na Muri, u nedjelju 11. studenoga, misa će najprije biti u 7.30 sati nakon koje će uslijediti blagoslov vina na Trgu svetog Martina.

Vrhunac ove proslave svakako je svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje koje će, u župnoj crkvi s početkom u 11 sati, predslaviti vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici.

Toga dana, na području Župe, misa će još biti i na filijali u Hlapičini s početkom u 9 sati.