Od:
Do:

Na Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja - tradicionalni 14. Festival „Dobroga Pastira"

Na Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja - tradicionalni 14. Festival „Dobroga Pastira" SRAČINEC, 12. 5. 2019.
Tradicionalni, 14. po redu, Festival „Dobroga Pastira“ održat će se u nedjelju 12. svibnja u Domu kulture u Sračincu s početkom u 16 sati, a prijave traju do 2. uskrsne nedjelje, 28. travnja.

4. uskrsne nedjelje Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, pa su iz tog razloga i festivalske pjesme molitva Bogu za duhovna zvanja.  Tema ovogodišnjeg Festivala „Dobroga Pastira“ je tekst iz Knjige Izlaska (Izl 15,2): „Moja je snaga, moja pjesma – Gospodin!“

Iz Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata poručuju kako na Festivalu mogu nastupiti zborovi mladih ili solisti koji djeluju na području naše biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama. Izvođači trebaju izabrati jednu pjesmu, preporuka je da ona bude autorska, kojom će opjevati Gospodina, našu snagu, koji nas izbavlja iz svih životnih nevolja.   

Uz prijavu pjesme i njezinih autora, potrebno je napisati kratki životopis izvođača te navesti broj izvođača i popis instrumenata na kojima će se pjesma izvesti. Prijave treba poslati isključivo na mail: sinisa.dudasek@inet.hr.