Od:
Do:

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Čakovcu i Đurđevcu

ČAKOVEC / ĐURĐEVAC, 7. i 8. 12. 2019.
Svake godine 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom čiji je cilj osvijestiti širu društvenu zajednicu o jednakosti ostvarivanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

Želeći obilježiti taj dan i u sklopu crkvene zajednice, Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije poziva djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, obitelji osoba s invaliditetom, voditelje i djelatnike u udrugama osoba s invaliditetom da se priključe euharistijskom slavlju i prigodnom programu koji će biti u subotu 7. prosinca u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu te dan kasnije, u nedjelju 8. prosinca u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Đurđevcu.

Program će u Čakovcu započeti u 9 sati okupljanjem u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa nakon čega će uslijediti mogućnost pristupanja sakramentu ispovijedi. U 9.30 sati bit će euharistijsko slavlje, nakon čega će u 11 sati biti održan progodni program „Velik je Gospodin u djelima svojim” u Katoličkom domu pored župne crkve. Program u Đurđevcu u nedjelju počet će u 14.30 sati u župnoj crkvi, u 15 sati slavit će se sveta misa nakon koje će uslijediti prigodno druženje.