Od:
Do:

Otvorenje izložbe “Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije” u Muzeju Međimurja u Čakovcu

ČAKOVEC, 16. 2. 2018.
U petak 16. veljače u 19 sati u Muzeju Međimurja u Čakovcu (Trg Republike 5) svečano će biti otvorena izložba “Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije”.

Riječ je o izložbi, osmišljenoj i pripremljenoj uz 20. obljetnicu utemeljenja Varaždinske biskupije, koja je u listopadu prošle godine bila postavljena u palači Herzer Gradskog muzeja u Varaždinu.

U sklopu izložbe su u 313 kataloških jedinica prikazani najvažniji događaji iz povijesti, djelovanja i ustroja Varaždinske biskupije. Uz to, bit će moguće vidjeti biskupijska blaga i izdanja poput liturgijskog ruha i posuđa te vrijednih knjiga. Izložba sadrži i multimedijske sadržaje, a popraćena je glazbenom podlogom mo. Anđelka Igreca, nadaleko poznatog varaždinskog dirigenta, skladatelja i orguljaša, ujedno i voditelja Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije.

Vrijedi svakako izdvojiti kako je izložbu u Varaždinu vidjelo oko 1500 učenika osnovnih i srednjih škola, a osim đaka i njihovih vjeroučiteljica i vjeroučitelja, razgledali su je i brojni svećenici, redovnici, redovnice te ostali puk Varaždinske biskupije.

Izložba u Čakovcu bit će otvorena za razgled do 18. ožujka.