Od:
Do:

Početak akcije MIVA Hrvatska

Početak akcije MIVA Hrvatska HRVATSKA, 23. 7. 2017.
Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ove godine započinje godišnju akciju – MIVA Hrvatska i to u nedjelju 23. srpnja 2017., koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača.

Naime, tijeko akcije MIVA (Misijska vozila) skupljaju se sredstva koja će biti namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila, jer da bi naši misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste.  

Tim prikupljenim sredstvima, odnosno kupljenim misijskim vozilima, nekome će biti spašen život, nekome vraćeno zdravlje, nekome će biti omogućen put u školu i još puno dobra.

Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljena su 3 terenska vozila, 2 motora i 13 bicikala.

Kako poručuju iz Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, pomoći se može na razne načine:
- Organizirajte blagoslov vozila. Poslije sv. mise blagoslovite vozila i neka vjernici daruju svoj prilog za sretno prijeđene kilometre. To može biti u nedjelju sv. Kristofora, ali i bilo koji drugi dan koji vam odgovara (možda za početak ili kraj školske i pastoralne godine, na župni blagdan itd.). Nadalje, organizirajte biciklijadu. Uključite mlade iz zajednice i napravite humanitarnu biciklijadu kojom ćete prikupiti sredstava za bicikle u misijskim zemljama. Blagoslovite naljepnice. Ako nemate parkiralište uza župnu crkvu, možete blagosloviti naljepnice u crkvi te ih podijeliti vjernicima. Sigurno ste domišljati, imate mnoštvo ideja i mogućnosti. Javite nam se da zajedno organiziramo događaj.

MIVA već 90 godina pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi, a svake godine podsjeća na lijepe trenutke provedene na cesti i na sva sretna putovanja naših misionara. Istodobno potiče na solidarnost s onima koji će, po daru misijskog vozila, spasiti živote i vratiti zdravlje bolesnima, koji će siromašnima omogućiti pristup školi, koji će doći do vjernika koji misionare željno čekaju, koji će im dovesti i potrebnog materijala za gradnju crkve, za gradnju škola i ambulanti.

Taj toliko potreban dar našim misionarima koji pomaže i spašava naše misionare i sve ljude u zemljama gdje oni djeluju, neka bude rezultat ove akcije MIVA.


Preuzmite plakat, brošuru, letak, uplatnicu

PAPINSKA MISIJSKA DJELA
KSAVERSKA CESTA 12 A
10 000 ZAGREB
IBAN: HR6323600001101542876
POZIV NA BROJ PRIMATELJA: 303013
OPIS PLAĆANJA: Akcija MIVA Hrvatska