Od:
Do:

Akcija MIVA (Misijska vozila) - ove godine za misije u Ugandi i Salomonskim Otocima

Akcija MIVA (Misijska vozila) - ove godine za misije u Ugandi i Salomonskim OtocimaHRVATSKA, 21. 7. 2019.
Akcija MIVA već 92 godinu pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi.

Papinska misijska djela ove godine započinju godišnju Akciju MIVA, na nedjelju 21. srpnja 2019, a provodi se cijelog ljeta. Akcija MIVA („Misijska vozila“) nastala je prije 92 godine u Austriji te se odande proširila i u druge zemlje. Danas djeluje u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, a i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svake godine Akcija MIVA pomogne oko 500-tinjak projekata u 60-ak zemalja diljem svijeta. To osim automobila uključuje i motocikle, bicikle, traktore, poljoprivredne strojeve, kao i čamce, pa čak i životinje.

Geslo Akcije: „Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre“, poziva nas da, zahvalni na vožnji bez nezgoda, budemo solidarni s drugima. Prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju vozila našim misionarima. Po tim će vozilima nekomu biti spašen život ili vraćeno zdravlje, omogućen put u školu ili će, jednostavno, dovesti misionara k ljudima koji ga željno iščekuju.

„MIVA“ Hrvatska i „MIVA“ Bosna i Hercegovina do sada su pomogle nabaviti 24 automobila, traktor, 34 bicikla, 15 tricikla i sedam motocikla. Kupljena vozila dana su hrvatskim misionarima u Ekvadoru, Zambiji, Rusiji, Beninu, DR Kongu, Keniji, Salomonskim Otocima, Tanzaniji, Haitiju, Gani, Ruandi, Islandu i Boliviji.
 
Ove godine pomoć u nabavci vozila mole s. Vedrana Ljubić (koja 21 godinu kao misionarka djeluje u Ugandi) i Sestre milosrdnice  (koje 8 godina djeluju na Salomonskim Otocima)
 
Sve informacije o Akciji MIVA, sve savjete i dokumente u svezi s blagoslovom vozila možete pronaći na stranicama www.misije.hr u RH ili www.missio.ba u BiH.