Od:
Do:

Prijave za 12. Festival Dobrog pastira

Prijave za 12. Festival Dobrog pastira
VARAŽDIN, 14. 3. - 16. 4. 2017.
Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije kao organizator započeo je pripreme za održavanje 12. Festivala duhovne glazbe Dobar pastir te je otvorio prijave za nastup na festivalu.
 
Prijava pjesama i njezinih autora, uz kratki životopis izvođača, broj izvođača i popis instrumenata na kojima će se pjesma izvesti, traje do Uskrsa, a prijavljuje se na adresu sinisa.dudasek@inet.hr.

Na Festivalu mogu nastupiti zborovi mladih ili solisti koji djeluju na području Varaždinske biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama.

Crkva na nedjelju Dobrog pastira obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja. Stoga su i festivalske pjesme molitva Bogu za duhovna zvanja. Ove je godine tema festivala nadahnuta riječima molitve bl. Charlesa de Foucaulda "Oče, stavljam se u tvoje ruke". Preporuka je organizatora da izvođači izaberu jednu pjesmu (najbolje autorsku) kojom će opjevati Božje Očinstvo, kao i predanje Bogu na koje smo svi pozvani.

Festival će se, već tradicionalno, održati na nedjelju Dobrog pastira, četvrte uskrsne nedjelje, 7. svibnja. Ove godine , u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici, s početkom u 16 sati.