Od:
Do:

Proslava sv. Roka u Draškovcu: svetu misu predvodi biskup Mrzljak Na večernjem koncertu grupa RiM

DRAŠKOVEC, 13. - 16. 8. 2017.
Župa Draškovec u donjem Međimurju i ove će godine osobito svečano proslaviti blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Roka, brojnim duhovnim događanjima u sklopu manifestacije "Rokovo u Međimurju".

Trodnevna duhovna priprava počinje u nedjelju 13. kolovoza. Svakodnevno u 17.30 sati bit će molitva krunice sv. Roka i litanije sv. roka, a u 18 sati započinje sveta misa koju će predvoditi vlč. Nikola Markušić, župni vikar u Prelogu, uz prigodnu homiliju.

Na sam blagdan sv. Roka bit će jutarnja sveta misa u 7.30 sati, zatim će u 9 sati bit sveta misa za bolesnike uz poseban blagoslov za bolesnike koju će predvoditi p. Lujo Jeđut, dok će svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Prije toga, u 10.40, prethodit će velika svečana procesija s kipom sv. Roka, a nakon mise uslijedit će ophod oko glavnog crkvenog oltara i štovanje moći sv. Roka.

Toga dana će još u 17 sati biti večernica, a u 17.30 započinje duhovni koncert na kojem će nastupiti Modestia - Draškovec te grupa RiM iz Zagreba.