Od:
Do:

Proslava svetoga Martina biskupa u Donjoj Voći

DONJA VOĆA, 11. 11. 2018.
Središnja proslava svetoga Martina biskupa u Donjoj Voći bit će u nedjelju 11. studenoga kada će u župnoj crkvi svetog Martina u 11 sati euharistiju predslaviti Daniel Patafta, OFM sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Prije svete mise u 10.40 sati dr. Tanja Baran iz Zagreba, u ime Udruge za promicanje znamenitih Križevčana, govorit će o životu svećenika Stjepana Kranjčića, koji je inače rodom iz Petrijanca.

Svoje hodočašće u Donju Voću najavili su i Hrvati iz Gradišća u Mađarskoj pod vodstvom načelnice Hrvatske državne samouprave u Nardi gospođom Kristinom Glavanics. Po završetku zajedničkog druženja za obiteljskim stolom u Župnom dvoru predviđen je kratki radni sastanak vezan za obilježavanje u Domovini i izvan nje 110. godine od rođenja i 30. obljetnice preminuća svećenika Vilima Cecelje.

Na tragu godine europske kulturne baštine i kulture dijeljenja želja je sudionika umrežiti se i promovirati kršćansku kulturu življenja znamenitih hrvatskih svećenika vlč. Stjepana Kranjčića i vlč. Vilima Cecelje, kao i primjer sv. Martina, biskupa "prvog sveca ne mučenika".