Od:
Do:

U predvečerje Velike Gospe biskup Mrzljak će predslaviti euharistiju u Svetoj Mariji

SVETA MARIJA, 14. 8. 2019.
U predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, u srijedu 14. kolovoza, u 19 sati biskup Josip Mrzljak predslavit će svetu misu u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji u Međimurju. Nakon svete mise uslijedit će procesija sa svijećama ulicama Svete Marije.

Sveta misa koju će predvoditi apostolski administrator naše Varaždinske biskupije bit će na treću, ujedno i posljednju, večer trodnevne duhovne priprave kojom će se ova međimurska vjerska zajednica pripremati za svetkovinu Velike Gospe. Prve večeri trodnevnice, u ponedjeljak 12. kolovoza, svetu misu će s početkom u 19 sati predslaviti vlč. Matija Vonić, župnik iz Draškovca, dok će dan kasnije predvoditelj misnog slavlja biti vlč. Ivan Kljunić, župnik iz Kotoribe. Sva tri dana duhovne priprave svetim misama će prethoditi mogućnost svete ispovijedi, kao i molitva krunice.

Na samu svetkovinu Uznesenja BDM, koja će ujedno biti i u znaku 230. godišnjice Župe, svetu misu će u 7 sati predvoditi domaći župnik vlč. Pavao Markač. U 9 sati će fra Željko Železnjak, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu, predvoditi misu za bolesnike i medicinsko osoblje, dok će hodočasničku svetu misu u 11 sati predslaviti preč. Antun Hoblaj, dekan Preloškog dekanata i župnik u Prelogu. U 16 sati bit će euharistijski blagoslov i Večernica.