Od:
Do:

Župa sv. Roka u Draškovcu slavi svog nebeskog zaštitnika

Župa sv. Roka u Draškovcu slavi svog nebeskog zaštitnikaDRAŠKOVEC, 13. - 16. 8. 2018.
Na blagdan svetog Roka mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, predvodit će svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u župi svetog Roka u Draškovcu. Prije svete mise bit će procesija s kipom sv. Roka u 10.40 sati.

Za proslavu svog nebeskog zaštitnika župljani Župe sv. Roka u Draškovcu pripremat će se trodnevnom duhovnom obnovom koju će predvoditi vlč. Josip Drvoderić, župnik u Goričanu.

Tako će od 13. do 15. kolovoza svakog dana u župnoj crkvi biti sveta misa u 19 sati kojoj će prethoditi molitva krunice i litanije sv. Roku.
Također, u ponedjeljak 13. kolovoza, nakon euharistijskog, slavlja bit će predstavljena knjiga "Međimurska narodna, katolička, običajna baština" prof. emer. Stjepana Hranjeca.

U utorak, 14. kolovoza, prof. dr. sc. Damir Žubčić, imat će nakon mise predavanje na temu "Što je svetom Roku značio pas", tijekom kojeg će govoriti o pozitivnom utjecaju životinja na zdravlje ljudi.

Na sam blagdan Župe sv. Roka, u četvrtak 16. kolovoza misno slavlje bit će još u 7.30 sati te u 9 sati misa za bolesnike uz poseban blagoslov koju predvodi pater Lujo Jeđut.

U 17 sati bit će još i večernica.