Od:
Do:

Biskup Mrzljak pohodio Dom za starije i nemoćne u Ivancu

Biskup Mrzljak pohodio Dom za starije i nemoćne u Ivancu
IVANEC, 4. 1. 2017.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u srijedu 4. siječnja u prigodi božićno-novogodišnjih blagdana pohodio je Dom za starije i nemoćne osobe "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu, koji djeluje pod okriljem Caritasa Varaždinske biskupije.
 
Tom prigodom biskup Mrzljak predvodio je misno slavlje u prostorijama Doma uz suslavlje mons. Ivana Godine, generalnog vikara i predsjednika Caritasa Vaaraždinske biskupije, vlč. Zorana Gložinića, ivanečkog župnika te vlč. Antuna Goreka. Na misi su sudjelovali korisnici ustanove u kojoj boravi stotinjak starijih i nemoćnih osoba, djelatnici na čelu s članovima Upravnog vijeća - ravnateljem Tomislavom Jalšovcem i ravnateljem Biskupijskog Caritasa mr. Antom Šolom. Na početku misnog slavlja okupljene je pozdravio vlč. Gložinić izrazivši radost i zahvalnost zbog dolaska biskupa.
 
Biskup Mrzljak u homiliji je govorio o otajstvu Božića o kojem razmišljamo tijekom cijele godine, a posebno u ovo božićno vrijeme. Teško je razumom dohvatiti i proniknuti to otajstvo. Zato uvijek iznova, posebno u ovom božićnom vremenu, po Božjoj Riječi želimo doživjeti i u svoj život nositi tu veliku ljubav koju nam je Bog dao i pokazao utjelovivši se. Tu veliku ljubav doživio je i sv. Ivan Krstitelj, što je jasno posvjedočio i, vidjevši Isusa, rekao: "Evo Jaganjca Božjega!", istaknuo je biskup.
Misno slavlje uljepšao je pjevački zbor samih korisnika koji je predvodio liturgijsko pjevanje te nakon mise izveo i nekoliko prigodnih božićnih pjesama uz nekoliko recitacija.
 
Nakon programa prisutnima se obratio ravnatelj Tomislav Jalšovec. Zahvalio je biskupu Mrzljaku na dolasku i dobroj suradnji s Varaždinskom biskupijom. Upravo ta suradnja jedan je od temelja da je Caritasov Dom u Ivancu primjer i uzor njegovanja i brige za starije i nemoćne osobe, rekao je ravnatelj Jalšovec.
 
Nikola Tomašević
foto: Jelena Mihalić