Od:
Do:

Biskup Mrzljak posjetio Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu

Biskup Mrzljak posjetio Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu

VARAŽDIN, 24. 12. 2016. 


Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak posjetio je i na ovogodišnji Badnjak u subotu 24. prosinca Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu. Tom se prigodom susreo s karitativnim djelatnicima i volonterima, donatorima i predstavnicima lokalne civilne vlasti, te zahvalio svima koji pomažu potrebitima koji su u ova krizna vremena u osobito teškim životnim prilikama.

Uz biskupa Mrzljaka, ujedno predsjednika Hrvatskog Caritasa, te predsjednika i ravnatelja Biskupijskog Caritasa mons. Ivana Godinu i mr. Antu Šolu, pučku kuhinju posjetili su i predstavnici Varaždinske županije na čelu sa županom Predragom Štromarom i Grada Varaždina na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušem, a sudjelovale su i članice Bedema ljubavi i Franjevačkog svjetovnog reda. Svi su oni zajedno na simboličan način otvorili podjelu blagdanskog obroka za 300-njak redovitih svakodnevnih korisnika, te potom blagovali isti topli obrok pripremljen toga dana u pučkoj kuhinji, potvrđujući time da se glavni Caritasov kuhar Anđelko Vugrinčić i 20-tak volontera uistinu trude prirediti ukusna jela.

Varaždinski biskup i ovom je prigodom naglasio važnost ovog karitativnog projekta zahvaljujući kojem potrebiti građani ni za blagdane ne ostaju sami i gladni. "Za Božić se svi okupljamo u zajedništvu, a mi želimo tu blizinu iskazati ne samo riječima nego i djelima, kao što je to u svakoj obitelji. Drago mi je da se na ovakvom projektu pomaganju potrebitima svi ujedinjujemo i nastojimo zajedno pomoći koliko možemo. Nadam se da nam je ovo zadnji Božić u ovim prostorima jer ćemo preseliti pučku kuhinju u prikladnije prostore u novi Caritasov centar koji se gradi i čija bi izgradnja trebala biti dovršena iduće jeseni uz 20. obljetnicu Varaždinske biskupije", rekao je biskup.

Ravnatelj Šola zahvalio je svima koji su pridonijeli da i ove godine korisnici pučke kuhinje imaju pravi blagdanski objed, kazavši kako je pripremljeno oko tisuću obroka koji će se podijeliti danas te za iduća dva neradna dana. Rad kuhinje na različite načine podupiru Varaždinska biskupija i njezine župe, Grad Varaždin, Varaždinska županija, mnoge tvrtke, ustanove, udruge i pojedinačni donatori.

Jasminka Bakoš-Kocijan