Od:
Do:

Biskup Mrzljak primio polaznike Ratne škole iz Zagreba

Biskup Mrzljak primio polaznike Ratne škole iz ZagrebaVARAŽDIN, 30. 11. 2016. 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u srijedu 30. studenoga u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu primio je polaznike XIX. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u sklopu njihovog Studijskog putovanja.

XIX. naraštaj polaznika Ratne škole broji 15 polaznika, od kojih ih je 11 iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, po jedan iz Bosne i Hercegovine te Republike Makedonije, a jedna je polaznica iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Studijsko putovanje predvodi brigadir Krešimir Trstenjak, načelnik Ratne škole.

Prijemu je, uz polaznike Ratne škole, nazočio i državni tajnik u Ministarstvu obrane, general Zdravko Jakop.

Biskup Mrzljak je polaznicima Ratne škole kratko predstavio povijest i djelovanje Varaždinske biskupije te svim polaznicima darovao knjigu Sakralna baština Varaždina u izdanju Varaždinske biskupije. Kao predsjednik Hrvatskog Caritasa posebno se osvrnuo na rad i djelovanje Caritasa na lokalnoj i nacionalnoj razini.

U ime polaznika XIX. naraštaja Ratne škole brigadir Mladen Mihaljević darovao je biskupu Mrzljaku knjigu o 25 godina postojanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Nakon susreta s polaznicima Ratne škole, biskup se zadržao u kratkom razgovoru s generalom Jakopom.