Od:
Do:

Biskup Mrzljak primio slovenske biskupe iz Maribora i Celja

Biskup Mrzljak primio slovenske biskupe iz Maribora i Celja
VARAŽDIN, 5. 1. 2017.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak susreo se u četvrtak, 5. siječnja, u Varaždinu s mariborskim nadbiskupom mons. Alojzijem Cviklom te celjskim biskupom mons. Stanislavom Lipovšekom.
 
Biskup Mrzljak je u pratnji generalnog vikara, mons. Ivana Godine, proveo biskupe iz Slovenije po središnjim ustanovama i uredima Varaždinske biskupije. Najprije su posjetili varaždinsku katedralu gdje su se zadržali u molitvi za Varaždinsku biskupiju i njezinog prvog biskupa, pokojnog mons. Marka Culeja. Nakon toga biskupi su posjetili Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, Biskupijsku knjižnicu i Svećenički dom.
Mariborski nadbiskup Cvikl zahvalio je na pozivu te za dobru prijateljsku i susjedsku suradnju biskupija. Istaknuo je kako se po ovim susretima, koji se događaju već nekoliko godina zaredom, potiče upravo ona bratska povezanost dvaju naroda po zajedničkoj vjeri u Isusa Krista.
 
U tom smislu biskupi su se u razgovoru osvrnuli i na zajedničko hodočašće hrvatskih i slovenskih vjernika u Stičnu u listopadu ove godine.
 
Biskup Mrzljak zahvalio je nadbiskupu Cviklu i biskupu Lipovšeku na odazivu te izrazio nadu da će ovakvi susreti i dalje pridonositi dobrim susjedskim i prijateljskim odnosima triju biskupija.
 
Nikola Tomašević