Od:
Do:

Biskup Mrzljak slavio svetu misu s bolesnicima u Klenovniku

Biskup Mrzljak slavio svetu misu s bolesnicima u KlenovnikuKLENOVNIK, 19. 2. 2017. 
U prigodi 25. Svjetskog dana bolesnika varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je u nedjelju 19. veljače Službu za plućne bolesti i TBC u Klenovniku Opće bolnice Varaždin te tom prigodom predvodio misno slavlje u bolničkoj kapeli sv. Antuna Padovanskog u zajedništvu s vlč. Josipom Jagarčecom, bolničkim dušobrižnikom i klenovničkim župnikom.

Nakon ulazne pjesme i pozdravne riječi dušobrižnika Jagarčeca, glavna medicinska sestra Mirjana Geci pozdravila je u ime bolničkog osoblja i bolesnika biskupa Mrzljaka te okupljene vjernike, zahvalivši mu što redovito dolazi prigodom Dana bolesnika u klenovničku bolnicu. Napomenula je kako je biskupov dolazak podrška i ohrabrenje, kako bolesnicima tako i bolničkom osoblju, koje brine o dvjestotinjak bolesnika, a većina od njih su palijativni bolesnici. Potom je u ime Ravnateljstva Opće bolnice Varaždin biskupa i prisutne pozdravila Anica Senjković, pomoćnica v. d. ravnatelja za sestrinstvo.

U prigodnoj homiliji biskup Mrzljak osvrnuo se na evanđeoski ulomak te rekao kako je Božja mudrost često protivna ljudskoj mudrosti. To se posebno odnosi na takozvanu ljudsku mudrost o životu koja nam govori kako čovjek u majčinoj utrobi zapravo i nije čovjek. Slično ljudska mudrost govori i za čovjeka kada je star, nemoćan i bolestan, te kada poneki tvrde da čovjeka zbog nedovoljne kvalitete njegova života i bolesti koju trpi treba ubiti. To je ljudska mudrost, ali pred Bogom to je ludost, istaknuo je biskup dodavši kako zbog toga na Svjetski dan bolesnika promišljamo o životu kao Božjem daru. Biskup se osvrnuo na neke od glavnih tema Poruke pape Franje za 25. Svjetski dan bolesnika te zaključio kako smo svojim djelima kao vjernici pozvani širiti Božju mudrost ovim svijetom.

Na završetku misnog slavlja vlč. Jagarčec, koji vodi pastoralnu skrb za bolesnike, zahvalio je biskupu Mrzljaku na pohodu klenovničkoj bolnici, a članovima crkvenog zbora iz župe Sračinec na predvođenju liturgijskog pjevanja.
 
Nikola Tomašević