Od:
Do:

Biskup Mrzljak u župi Vinica krstio peto dijete u obitelji

Biskup Mrzljak u župi Vinica krstio peto dijete u obitelji
VINICA, 21. 1. 2017.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je u župnoj crkvi sv. Marka ev. župe Vinica u subotu 21. siječnja Erika Beka, peto dijete u obitelji Roberta i Ivane, rođ. Strugar iz Gornjeg Ladanja.
 
Na početku slavlja krštenja biskupa i okupljene pozdravio je preč. Valent Posavec, župnik i dekan. Zahvalio je biskupu na dolasku i izrazio radost zbog krštenja petog djeteta iz obitelji Bek u župi Vinica te poželio da ovakvih događaja u župi bude što više.
 
Biskup Mrzljak u homiliji je rekao kako slavljem krštenja prenosimo vjeru u kojoj smo i sami odrasli te tako vršimo Isusovo poslanje koje je dao svojim učenicima rekavši im: "Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" (Mt 28,19-20). Taj put sada započinje i mali Erik uz pomoć svojih roditelja, kumova i župne zajednice, poručio je biskup.
 
Na kraju slavlja krštenja biskup Mrzljak je roditeljima za novokrštenog Erika predao Bibliju i dar kojim Varaždinska biskupija pomaže obitelji s petero i više djece prilikom krštenja s ciljem pružanja podrške i ohrabrenja brojnijim obiteljima.
 
Nikola Tomašević