Od:
Do:

Blagoslov stanovnika romskog naselja na području župe Petrijanec

Blagoslov stanovnika romskog naselja na području župe PetrijanecPETRIJANEC, 7. 1. 2017. 
U organizaciji Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije i župnika župe Petrijanec vlč. Ivana Sakača u subotu, 7. siječnja, ispred mjesnog raspela u romskom naselju priređen je blagoslov stanovnika. U svečanoj atmosferi okupilo se oko 70 stanovnika koji su u zajedništvu sa župnikom Sakačem molili za Božji blagoslov u novoj godini. Radost mještana zbog dolaska župnika bila je velika unatoč vrlo hladnom vremenu. Ispunjeni radošću i iskrenim veseljem svi prisutni jednodušno su molili molitvu Gospodnju koja je na poseban način stalna utjeha stanovnika romskoga naselja u njihovim svakodnevnim životnim nedaćama kao i putokaz pripadnosti Katoličkoj crkvenoj zajednici.

Nakon službenog dijela blagoslova mnoštvo djece htjelo je ovaj svečani trenutak zabilježiti fotografijom sa župnikom, prisutnim bogoslovom Dominikom Cestarom i sjemeništarcem Leom Vrančićem iz župe Petrijanec. Podjela prigodnih sličica s motivom djeteta Isusa u jaslicama dodatno je razdragala prisutno mnoštvo, a ponajviše djecu koja su odmah prepoznala "maloga Božića".

Predstavnici romskoga naselja na čelu s Eduardom Oršošem zahvalili su župniku Sakaču i njegovim pomagačima ministrantima na dolasku. Gospodin Oršoš je u ime cjelokupne romske zajednice izrazio nadu kako će se i dogodine u još boljim uvjetima i prilikama održati blagoslov stanovnika njihovog naselja.
 
Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva