Od:
Do:

Duhovna obnova i oprosni dan u župi Ivanec

Duhovna obnova i oprosni dan u župi IvanecIVANEC, 19. 9. 2016. 

Proteklog je vikenda u ivanečkoj župi sv. Marije Magdalene održana trodnevna proslava svetkovine župnoga klanjanja. Duhovne događaje animirao je dr. Niko Bilić, isusovac, profesor biblijskih znanosti na FFDI u Zagrebu. Prvi dan bio je u znaku mladih iz ivanečke župe, ali i drugih župa Gornjovaraždinskog i Bednjanskog dekanata, koji su ispunili župnu crkvu.

P. Bilić uputio je mladima poticaj da kao što u sportu vježbaju svoje tijelo da postigne veće sposobnosti i dobre rezultate, tako kao kršćani trebaju vježbati i svoju dušu u onom najvažnijem, u klanjanju Isusu i ljubavi prema Njemu i bližnjima, prvenstveno ispravljajući svoje pogreške, a ne tuđe. Nakon mise svoje je svjedočanstvo o čudesnom ozdravljenju i ustajanju iz invalidskih kolica nakon šest godina bolesti podijelila Kerin Šafarić iz Šibenika. Ona je govorila o Njegovoj ljubavi, koja je poput blage vatre prošla njezinim tijelom i donijela ozdravljenje, na čuđenje njezinim liječnicima i svima. Potaknula je mlade da i oni svoj život povjere Isusu, koji je i danas živ i djelatan.

Drugoga dana prijepodne okupila su se školska djeca, roditelji i učitelji, te ostali župljani na sakramenat pomirenja. P. Bilić razmatranjem i pjesmom proveo je nazočne kroz ispit savjesti, a na raspolaganju su bili svećenici čitavog dekanata. Vrhunac slavlja bio je u nedjelju, koja je bila određena središnjim oprosnim danom za ivanečku župu. Kroz čitavi dan klanjanje pred Presvetim predvodili su vjernici po naseljima i ulicama.

Središnje večernje misno slavlje predvodio je p. Bilić, uz suslavlje desetak svećenika, te bogoslove iz dekanata, a nakon svake mise zajednički su izmoljene molitve na nakanu Sv. Oca Franje, kako bi vjernici zadobili potpuni oprost.