Od:
Do:

Humanitarni koncert zborova župe Sračinec za "Marijine obroke"

Humanitarni koncert zborova župe Sračinec za "Marijine obroke"SRAČINEC, 26. 11. 2016. 

U župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu u subotu 26. studenog, povodom proslave sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača i povodom obnove orgulja u župnoj crkvi, organiziran je humanitarni koncert na kojemu su sudjelovali: dječji zbor "Sveti Mihael" iz Sračinca, mješoviti crkveni zbor iz Hrašćice, te mješoviti župni zbor iz Sračinca, zajedno s orguljašima koji pohađaju glazbene škole, a to su: Andrej Križanec iz Svibovca Podravskog i Tomislav Krobot iz Sračinca.

U župi Sračinec njeguje se pučko i zborsko pjevanje, a zborovi župe sudjeluju na gotovo svim festivalima Varaždinske biskupije. U župi aktivno svira čak sedam orguljaša.

U subotu je nastupilo 80 župnih pjevača svih uzrasta koji su svojom pjesmom dali ne samo slavu Bogu, već su pozvali i potaknuli vjernike župe Sračinec da humanitarno djeluju za siromašnu djecu afričkih država za koje skrbi udruga "Marijini obroci".
Na početku koncerta udrugu "Marijini obroci" i njezino djelovanje predstavio je Krešimir Čurlin iz Zagreba. Vjernici župe Sračinec na ovome koncertu skupili su za "Marijine obroke"  8.774,85 kn i 20 eura. Nakon predstavljanja "Marijinih obroka" nastupio je dječji zbor pod vodstvom vlč. Leonarda Šardija s pjesmama "On dolazi da spasi nas", "Hvala, milosrdni Isuse" i "Imaj srce". Raskoš župnih orgulja predstavili su orguljaši Andrej Križanec i Tomislav Krobot s nekoliko skladbi za orgulje.

Zbor iz filijale Hrašćice koji vodi Darko Auker, a svira Marko Majcen nastupio je pjesmama  "Ime ti je Sveti", "Djeluj kroz mene" i "Ohrabri se". Nakon njih nastupio je mješoviti zbor župne crkve s pjesmama "Ostani sa mnom", "Vjerujem u te" i pjesmom "Kako si velik". Zborom je dirigirao vlč. Leonardo Šardi, župni vikar.

Koncert je završio zajedničkim nastupom svih pjevača koji su izveli pjesmu "Tiha noć se evo spušta“. Koncert je bio na radost svih prisutnih vjernika koji su sve izvođače nagradili velikim i dugotrajnim pljeskom.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika