Od:
Do:

IN MEMORIAM - Nakon kratke i teške bolesti preminula Milka Metlikovec, dugogodišnja volonterka Caritasove ljekarne

IN MEMORIAM - Nakon kratke i teške bolesti preminula Milka Metlikovec, dugogodišnja volonterka Caritasove ljekarneVARAŽDIN - KLENOVNIK, 15. 7. 2018.
U nedjelju 15. srpnja u Bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik nakon kratke i teške bolesti u 87. godini života preminula je gđa Milka Metlikovec, mag. phar., dugogodišnja volonterka i voditeljica Caritasove ljekarne u Varaždinu.

Gospođa Milka rođena je 21. rujna 1931. godine u Čakovcu. U Varaždinu pohađa I. osnovnu školu (tada pod nazivom "Škola kraljice Marije"), a potom i Gimnaziju Varaždin, nakon čega se upućuje na školovanje na Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon uspješnog završetka studija radila je kraće vrijeme u Virovitici, nakon čega seli u Varaždin, gdje je u "Ljekarni dr. Gaj" provela najveći dio svoga radnoga vijeka. Posebno se isticala svojim požrtvovnim radom i brigom za druge, što je nakon odlaska u mirovinu mogla u potpunosti pokazati preuzevši, na volonterskoj bazi, kompletnu brigu i vođenje Caritasove ljekarne u sklopu Franjevačkog samostana u Varaždinu. Prije toga je, tijekom Domovinskog rata, vodila donacijsku ljekarnu na varaždinskoj Banfici gdje se također isticala plemenitim i požrtvovnim radom i brigom za druge.

Na tradicionalnom božićno-novogodišnjem susretu djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije s vodstvom Caritasa krajem 2014. godine primila je posebnu zahvalnicu za 20 godina dobrovoljnog rada u Caritasu.

Iza gđe Milke ostali su sin i kćer te četvero unučadi. Posljednji ispraćaj Milke Metlikovec bit će u srijedu 18. srpnja u 17 sati na Gradskom groblju u Varaždinu, a misa zadušnica bit će odmah nakon sprovoda u župnoj crkvi svetog Nikole.
 
Goran Damjanić