Od:
Do:

Nova donacija knjiga HKD-a Napredak za Katolički školski centar u Žepču

Nova donacija knjiga HKD-a Napredak za Katolički školski centar u ŽepčuVARAŽDIN, 9. 11. 2017.
U četvrtak 9. studenoga varaždinski ogranak Hrvatskog kulturnog društva Napredak darovao je novu pošiljku knjiga ocima Salezijancima. Nakon uspjeha ove i prošle godine, HKD Napredak nastavlja istim radom darivajući škole i knjižnice. U pošiljci koju je predsjednik HKD-a Napredak Varaždin Ivan Bošnjak uručio Danijelu Vidoviću, povjereniku za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije “Sveti Ivan Bosco”, nalaze se, između ostalih, beletristički i znanstveni naslovi, stručne knjige, itd.

Riječ je o tristotinjak knjiga za čiju su donaciju zaslužne časne sestre Uršulinke iz Varaždina, zatim HKD Napredak Varaždin i HAZU Varaždin - Zavod za znanstveni rad, a koje će svoje odredište pronaći u Gimnaziji i Tehničko-obrtničkoj školi Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču u BiH.

Otac Salezijanac Danijel Vidović zahvalio se HKD-u Napredak kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u prikupljanju i donaciji knjiga. Iz Napretka se također zahvaljuju dosadašnjim donatorima: HAZU Hrvatska, HAZU Varaždin, Gradskoj knjižnici Varaždin, Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec, Državnom arhivu Varaždin, obitelji Topić iz Novog Marofa, Spahija iz Čakovca, Kolmanić iz Čakovca, Vertuš iz Čakovca, Hirš iz Varaždina, Uršulinskom samostanu u Varaždinu, itd.
 
Goran Damjanić