Od:
Do:

Posjet biskupa Mrzljaka Odgojnom domu u Ivancu

Posjet biskupa Mrzljaka Odgojnom domu u IvancuIVANEC, 18. 1. 2018.
Varaždinski biskup Josip Mrzljak posjetio je Odgojni dom u Ivancu. U posjetu su sudjelovali i vlč. Zoran Gložinić, župnik u Ivancu te đakoni Karlo Kruljac i Marko Domiter. Tom prigodom susreo se sa štićenicima i djelatnicima Doma.

Biskupa je dočekao ravnatelj Doma gospodin Elvis Gotal koji je u prisutnosti članova upravnog vijeća, djelatnika i štićenika pozdravio biskupa Mrzljaka i izrazio radost zbog njegovog dolaska.

Ravnatelj Gotal podsjetio je da je Dom osnovan 1925. godine zbog 'moralno posrnule mladeži', kako je kazao, te da je jedan od najstarijih takvog tipa u ovom dijelu Hrvatske. Istaknuo je kako je, u ono vrijeme, mladima bila potrebna pomoć, ali i danas se prepoznaje ista takva potreba za pomoći mladima u njihovom razvoju i sazrijevanju.

Nakon kratkog pozdrava, četvorica štićenika podijelila su sa svima prisutnima razmišljanje pod naslovom „Prtljaga života“. Također, štićenici i djelatnici Doma čestitali su biskupu nadolazeći rođendan i uručili mu prigodni poklon.

U svom obraćanju biskup je zahvalio za čestitke i darove. Prisjetio se prošlog pohoda koji se dogodio prije pet godina. Istaknuo je da Crkva želi svim ljudima pomoći, a osobito mladima koji kreću u život te ih usmjeriti da idu pravim putem, zato smo pozvani pomagati jedni drugima, jer svakome se od nas dogodi da malo ode u krivo u svome životu. Spomenuo se blagdana Božića koji je blagdan obitelj i napomenuo da bi svi ljudi trebali živjeti kao jedna obitelj. Usporedio je zajednicu djelatnika i štićenika Doma s obitelji te pozvao da se u tom Domu razvija i osjeća obiteljsko ozračje. Nakon svog pozdrava predvodio je slavlje blagoslova doma, štićenika i djelatnika.

Biskup je razgledao kompleks Doma, obišao radionice, posjetio djelatnike na njihovim radnim mjestima te, uz ručak, zaključio susret druženjem i razgovorom o odgoju djece i mladih, o problemima i izazovima s kojima se susreću djelatnici Doma.

Marko Domiter