Od:
Do:

Predstavljeni knjiga o župi Sveti Martin na Muri i nosač zvuka župnog dječjeg zbora

Predstavljeni knjiga o župi Sveti Martin na Muri i nosač zvuka župnog dječjeg zboraSVETI MARTIN NA MURI, 10. 11. 2016. 

Župa Sveti Martin na Muri u gornjem Međimurju u povodu 1700. obljetnice rođenja svoga nebeskog zaštitnika, sv. Martina biskupa, priredila je svečani program proslave župnog blagdana, u sklopu kojeg je u srijedu 9. studenog predstavljena najnovija knjiga o župi autora vlč. Ivana Hercega, župnika. Ujedno, drugog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu blagdana sv. Martina biskupa, osim knjige, predstavljen je i nosač zvuka župnog dječjeg zbora.

Samoj dvostrukoj promociji prethodila je sveta misa koju je predvodio vlč. Mladen Vidak. U propovijedi se posebno dotaknuo Bojeg milosrđa koje se očituje u sakramentu ispovijedi te pozvao sve da slijede primjer svetog Martina biskupa u djelima milosrđa.

Nakon misnog slavlja uslijedila je promocija knjige o župi sv. Martina biskupa autora vlč. Ivana Hercega, župnika župe Sveti Martin na Muri i CD-a župnog dječjeg zbora kojeg vodi vjeroučitelj Zvonko Ladić. Gosti promocije bili su vokalni sastav Grlice i tamburaši  HKUU Sveti Martin.

Knjigu je predstavio vlč. Mladen Vidak koji je prenio i dio recenzije knjige dr. Hrvoja Kekeza. Na vrlo zanimljiv i lijep način progovorio je o knjizi te ukratko predstavio važnija poglavlja, napomenuvši veliku vrijednost same knjige koja od povijesnih podataka do sadašnjih događaja u župi vrlo zorno opisuje i sve sakralne objekte koji se nalaze na području župe. Istaknuo je važnost duhovnih zvanja u toj župi koja su predstavljena u knjizi.

Župni dječji zbor snimio je četiri pjesme koje je i otpjevao na predstavljanju. Župni dječji zbor već 11. godinu vodi vjeroučitelj Zvonko Ladić, a zbor je imao i brojne nastupe izvan župe. Promocija je zaključena pjesmom "Martinska" koju su svi zajedno otpjevali uz pratnju tamburaša.