Od:
Do:

Preminuo vlč. Dragutin Joč, župnik u Župi sv. Bartola apostola u Kamenici

Preminuo vlč. Dragutin Joč, župnik u Župi sv. Bartola apostola u KameniciVARAŽDIN, 23.12.2020.
Nakon teške bolesti, dana 23. prosinca 2020. godine u Varaždinu, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo je vlč. Dragutin Joč, župnik u Župi sv. Bartola apostola u Kamenici.

Vlč. Joč rođen je 23. rujna 1944. godine u mjestu Laz na području tadašnje Župe Marija Bistrica u Zagrebačkoj nadbiskupiji, od oca Stjepana i majke Ane r. Topolovec. Pučku školu pohađao je u Lazu i Mariji Bistrici, a klasičnu gimnaziju u Dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu. U Bogoslovsko sjemenište stupio je 1963. godine gdje je na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i diplomirao. Za đakona je zaređen 23. ožujka 1969. godine, a za prezbitera ga je 29. lipnja 1969. godine zaredio zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić. Tijekom 1969. godine vršio je službu kapelana u Mariji Bistrici, od 1970. do 1971. službu kapelana u Župi sv. Nikole u Varaždinu, a 1971. godine imenovan je upraviteljem župe sv. Bartola apostola u Kamenici gdje na župničkoj službi ostaje sve do svoje smrti.

Varaždinska biskupija, opraštajući se sa zahvalnošću od svoga svećenika, svima koji su s dragim pokojnikom bili rodbinski i prijateljski povezani izražava u ovim trenucima iskrenu kršćansku blizinu, osobito svim župljanima Župe Kamenica, sve svećenike poziva da za vlč. Joča prikažu svetu misu, a vjernicima ga preporuča u njihove molitve.

Vlč. Dragutin Joč bit će pokopan u najužem krugu na mjesnom groblju u Kamenici.