Od:
Do:

Proslava blagdana Majke Božje Lurdske i 25. Svjetskog dana bolesnika u Varaždinskim toplicama

Proslava blagdana Majke Božje Lurdske i 25. Svjetskog dana bolesnika u Varaždinskim toplicamaVARAŽDINSKE TOPLICE, 11. 2. 2017. 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je u subotu 11. veljače na blagdan Majke Božje Lurdske i 25. Svjetski dan bolesnika misno slavlje u kongresnoj dvorani rehabilitacijskog centra Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama.

S biskupom su suslavili preč. Stjepan Mostečak, župnik i dekan, koji od prošle godine vrši i službu bolničkog dušobrižnika, preč. Andrija Jagečić Boltek, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije koji je od 2001. godine vršio službu bolničkog dušobrižnika, preč. Mirko Horvatić, ravnatelj Svećeničkog doma, vlč. Juraj Kopjar, župnik u Svibovcu te vlč. Stjepan Makar, župnik u Ljubešćici. Na misi su uz bolesne, starije i invalidne osobe, korisnike Ustanove, sudjelovali i članovi uprave Ustanove, djelatnici i medicinsko osoblje te župljani iz župe Varaždinske Toplice.

Nakon pozdravne riječi preč. Mostečaka, biskup je započeo misno slavlje na kojem se, osim za bolesne osobe, molilo i za liječnike te sve osoblje bolnice koji sudjeluju u liječenju i oporavku bolesnika.

Biskup je u homiliji istaknuo nekoliko glavnih tema iz poruke pape Franje povodom 25. Svjetskog dana bolesnika. Posebno je naglasio kako mi kršćani ne čeznemo samo i isključivo za tjelesnim ozdravljenjem, već i duhovnim. Tome svjedoči i Lurd, gdje se već godinama događaju čuda tjelesnog ozdravljenja, ali još više obraćenja i pouzdanja u Božju providnost i dobrotu kojom lakše možemo živjeti svakodnevna iskušenja, koja nam često dolaze i kroz bolesti. Biskup je homiliju zaključio kako nas i ovaj Marijin blagdan uči tome da ne možemo živjeti bez naše Majke Marije koja nas uči kako hodati kršćanskim putem prema vječnosti u ovozemaljskom životu.

Liturgijsko pjevanje na svetoj misi skladno i lijepo animirao je župni zbor uz župni tamburaški orkestar.
 
Nikola Tomašević