Od:
Do:

Stotinjak mladih na duhovnoj obnovi u Varaždinskoj katedrali

Stotinjak mladih na duhovnoj obnovi u Varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 1.12.2016.
"Blago-share Face-om" bila je tema kateheze u kojoj je vjeroučitelj Saša Josip Milec okupljenim mladima progovorio o korištenju društvenih mreža, ali i o novoj evangelizaciji putem njih. Između ostalog progovorio je gdje je problem, a gdje prilika u društvenim mrežama. Zatim, o moći i opasnosti Facebooka. Neke od podtema bile su Facebook i „ja“ te Facebook, Biblija i duhovnost.

Cijelu katehezu možete pročitati ovdje.
 
Predavanju je prethodilo euharistijsko slavlje koje je predvodio povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec, mladi su animirali pjevanje, a čitav ovaj događaj bio je u sklopu adventske duhovne obnove "Četvrtkuj advent u katedrali".
 
Naime, s obzirom na komercijalizaciju i profanizaciju najvećih kršćanskih blagdana i vremena pripreme za njih, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, svakog četvrtka u adventu priprema kratke duhovne obnove u Varaždinskoj katedrali s početkom u 18 sati.
 
Podsjetimo, u četvrtak 8. prosinca, gost će biti Alan Hržica - pjevač i voditelj molitvene zajednice "Srce Isusovo". On će posvjedočiti o svom obraćenju te kako je Bog, preko njega, utemeljio molitvenu zajednicu "Srce Isusovo" koja svoje ogranke danas ima u već 16 gradova diljem Hrvatske. (VB)

Fotografije: Mladi Varaždinske biskupije