Od:
Do:

Susret ministranata iz župa Donjovaraždinskog dekanata

Susret ministranata iz župa Donjovaraždinskog dekanataSRAČINEC, 28. 5. 2016.  

U subotu 28. svibnja u župi Sračinec održan je susret ministranata iz župa Donjovaraždinskog dekanata. Susret je započeo ujutro u župnoj crkvi svjedočanstvom osobnog poziva koje je iznio vlč. Tihomir Kosec, predstojnik biskupijskog Ureda za pastoral mladih, te molitvom za duhovna zvanja koju je predvodio organizator i domaćin susreta vlč. Siniša Dudašek, voditelj biskupijskog Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata. Nakon svjedočenja i molitve, ministranti su se podijelili u grupe koje su vodili biskupijski bogoslovi iz Zagreba i župni animatori, a zadatak je bio da pobliže upoznaju lik svećenika i da izrade plakat koji bi pozivao mlade u sveta duhovna zvanja.

Nakon zajedničkog plenuma i ručka, uslijedilo je sportsko popodne koje je završilo zajedničkom molitvom, podjelom zahvalnica i časopisa za promociju duhovnih zvanja "Susret".

Idući susreti bit će 11. lipnja u 9 sati u župi Kuzminec za ministrante iz župa Ludbreškog dekanata, te 18. lipnja u 9 sati u župi Virje za ministrante iz župa Virovskog dekanata.