Od:
Do:

Susret ministranata iz župa Virovskog dekanata

Susret ministranata iz župa Virovskog dekanataVIRJE, 18. 6. 2016.
U župi sv. Martina biskupa u Virju u subotu 18. lipnja održan je susret ministranata u župama Virovskog dekanata. Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom, pjesmom i svjedočenjem o duhovnom pozivu, koje je iznio vlč. Siniša Dudašek, biskupijski povjerenik za pastoral ministranata. Po svojem primjeru, vlč. Dudašek posvjedočio je kako Bog onoga koga zove i kojega je sebi izabrao, nikada ne ostavlja, već ga uvijek prati i često ga na čudne načine vodi k ostvarivanju duhovnog zvanja. Ohrabrio je i pozvao mlade da se bez straha odazovu i krenu na put za Kristom po svetim duhovnim zvanjima.

Nakon molitveno-svjedočkog programa, pod vodstvom župnih animatora i vjeroučenika, ministranti su u grupama razgovarali o važnosti i ulozi svećenika u društvu, te su izrađivali poticajni plakat za sveta duhovna zvanja.

Nakon zajedničkog plenuma i ručka, koji je organizirao župnik vlč. Ivica Bačani, uslijedilo je sportsko popodne, a potom i završna molitva uz podjelu zahvalnica i prigodnog dara svakom ministrantu.

Ovim susretom završili su dekanatski susreti ministranata za ovaj dio godine. Idući susret ministranata je biskupijsko hodočašće ministranata u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u četvrtak 1. rujna, a dekanatski susreti nastavljaju se kroz rujan i listopad ove godine.