Od:
Do:

U Obiteljskom centru Varaždinske biskupije proslavljen blagdan Sv. Obitelji

U Obiteljskom centru Varaždinske biskupije proslavljen blagdan Sv. ObiteljiVARAŽDIN, 30. 12. 2016. 
U kapeli Svete Obitelji u Obiteljskom centru Varaždinske biskupije u Varaždinu u petak 30. prosinca varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je blagdansko misno slavlje uz sudjelovanje svećenika iz Biskupskog ordinarijata te suradnika u obiteljskom pastoralu Varaždinske biskupije.

U propovijedi biskup Mrzljak potaknuo je na razmišljanje o nazaretskoj školi kao najboljem i najprimjerenijem mjestu gdje se uče temeljne ljudske i kršćanske vrednote. Govorio je o utemeljenju i povijesti  blagdana Svete Obitelji te pozvao prisutne na molitvu za sve obitelji Varaždinske biskupije, osobito one koje su u problemima i poteškoćama. Istaknuo je kako je i Sveta obitelj proživljavala obiteljske poteškoće koje i danas mnoge obitelji proživljavaju poput nerazumijevanja okoline ili izbjeglištva u drugu zemlju. Suradnike u obiteljskom pastoralu ohrabrio je i pozvao na zauzeto djelovanje i svjedočenje evanđeoskih vrednota, osobito u ovom vremenu.

Biskupijski Obiteljski centar u prostorima kurije Zbornog kaptola čazmansko-varaždinskog djeluje od blagdana Svete Obitelji 2007. godine. Kapela duhovnim sadržajima pridonosi formaciji suradnika i sudionika u pastoralu braka i obitelji. Oltarna slika i postaje križnoga puta rad su umjetnika i vjeroučitelja Tobiasa Behloula. Oltarna slika, suvremena po koloritu i tehnici izrade, prikazuje obiteljsku svakodnevicu Marije i Josipa kao vrijednih roditelja djeteta Isusa koji je prikazan u činu služenja bližnjima. U kapeli se nalaze i drveni oltar i ambon, a može primiti od 30 do 50 vjernika.

Nakon svete mise, blagoslovljeni su kapela, uredski i stambeni prostor te je bratskim zajedništvom nastavljeno prigodno druženje.
 
Aleksandra Lukavečki