Od:
Do:

U Sračincu proslavljen župni blagdan sv. Mihaela ark.

U Sračincu proslavljen župni blagdan sv. Mihaela ark.
SRAČINEC, 29. 9. 2015. 
Župa sv. Mihaela ark. u Sračincu proslavila je u utorak 29. rujna svoga nebeskog zaštitnika svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak sa svećenicima iz dekanata i okolice.

Župnom blagdanu prethodila je trodnevnica koju je, u Godini posvećenog života, vodila s. Biserka Jagunić, školska sestra franjevka Krista Kralja, sa župnom molitvenom zajednicom "Dobri Pastir". Tema duhovne obnove bila je "Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju!" (Iv 10,10b).

Mnoštvo vjernika kroz tri dana dolazilo je na duhovnu obnovu i na sakrament svete ispovijedi.

Prije samog Miholja, župu su pohodili i mnogi gosti iz svjetovne vlasti, koji su obišli i crkvene objekte u župi pod vodstvom župnika vlč. Siniše Dudašeka.

Najsvečanije je bilo na sam blagdan sv. Mihaela ark. kada su mise bile u 8, 11 i 18 sati. Na svečanom euharistijskom slavlju u 11 sati, biskup Huzjak je u živoj propovijedi pozvao vjernike na promišljanje o vlastitom životu i koje su im stvari u životu najvažnije, jer ništa od svega stečenog materijalnog dobra neće ponijeti sa sobom pred Boga, zato treba uvijek birati one vrijednosti koje u sebi nose život: obitelj, djecu, istinitost i pomoć najpotrebnijim. Biskup je istaknuo kako ništa u našem životu ne smije zamijeniti Boga, jer: "Tko je kao Bog?" Nitko! To nam svima poručuje sv. Mihael ark. kojeg uvijek trebamo moliti za pomoć i zaštitu, rekao je biskup. Na kraju svete mise sve je pozdravio i svima zahvalio župnik Dudašek.

Proslava blagdana sv. Mihaela ark. u župi Sračinec završila je večernjom misom u 18 sati koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi uz koncelebraciju vlč. Igora Radašića, te uz pjevanje župnog zbora, a slavlje je obogatila svojim pjevanjem varaždinska mezzosopranistica Sofija Cingula.