Od:
Do:

U župi Sračinec duhovni susret gluhih i gluhoslijepih osoba iz Varaždinske županije

U župi Sračinec duhovni susret gluhih i gluhoslijepih osoba iz Varaždinske županijeSRAČINEC, 20. 12. 2015. 

Na četvrtu nedjelju došašća 20. prosinca, Božja riječ se u župi sv. Mihaela ark. u Sračincu naviještala znakovima. Župu su posjetile gluhe i gluhoslijepe osobe s područja Varaždinske županije, zajedno s članovima svojih obitelji i prijateljima, kako bi proširile radost koju, unatoč svojim poteškoćama sluha i vida, one nose u sebi.

Nakon adventske ispovijedi u župi Sračinec započelo je slavlje svete mise koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi. Oči mnogih vjernika bile su uprte u ruke prevoditelja gluhim osobama i nekako se Božja riječ pratila s većom pozornošću: Riječ je postala znak, znak je bila Riječ. Nakon pročitanog Evanđelja uslijedila je propovijed koju su, scenskim prikazom, zajedno izrekle gluhe i čujuće osobe.

Čovjek, odjeven u siromaha, dolazi pred vrata kuće moliti pomoć. Obitelj ga tjera s vrata svojega doma jer oni se nemaju vremena baviti s čovjekom u potrebi nego moraju stići na jedan važan prijem gdje će, unatoč svojem dobrom financijskom stanju, izvući novce namijenjene ljudima u potrebi. Kad dođu na taj prijem, pojavljuje se kralj koji je maločas bio prosjak pred vratima te im upućuje poruku: "Vi ste danas pokazali da ste siromašniji od pravih siromaha jer nemate ljubavi u svojem srcu. Nadam se da ćete odsada više ljubiti čovjeka nego ono materijalno koje s Bogom nema izravne veze. Do Boga se dolazi preko ljudi. Tek onda kad se s ljubavlju odnosiš prema čovjeku, onda si tek pravi čovjek. I onda će se i u tvojem srcu roditi Bog." Upravo ova poruka prikaza bila je poticaj da kao kršćani gledamo Krista u svakome čovjeku, bilo siromašnom ili bogatom, i da činimo djela milosrđa svakome jer na taj način dolazimo do Boga, do mira u svojim srcima, ali i postajemo spremni da ovaj Božić ne bude samo izvanjsko slavlje, nego prvenstveno slavlje u srcu svakoga čovjeka.

Nakon slavlja euharistije, uslijedilo je druženje u prostorima župne dvorane gdje je Udruzi gluhoslijepih osoba uručen mali poklon. U duhu Evanđelja četvrte adventske nedjelje dogodio se susret gluhih i čujućih osoba. Susret koji se dogodio u tišini jer u tišini progovara sam Bog.