Od:
Do:

Varaždinski biskup predvodio misno slavlje u Caritasovu boravku u Čakovcu

Varaždinski biskup predvodio misno slavlje u Caritasovu boravku u ČakovcuČAKOVEC, 15. 12. 2016. 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je u četvrtak 15. prosinca Dnevni boravak djece "Dr. Antun Bogdan" Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu te je u prigodi blagdana i nadolazećeg Božića predvodio misno slavlje. Na misi su se okupila djeca korisnici ove ustanove zajedno s djelatnicima i volonterima i članovima svojih obitelji. S biskupom su suslavili predsjednik Biskupijskog Caritasa mons. Ivan Godina, gvardijan i župnik župe sv. Nikole fra Željko Železnjak i drugi svećenici.

Biskup Mrzljak istaknuo je kako se nalaze u blizini svetkovine Božića, dodavši da se nalaze i u ustanovi u kojoj se svaki dan događa Božić – čudo ljubavi po kojem se Bog daruje svima nama da bismo je mi potom prenosili jedni drugima, a osobito onima koji su te ljubavi najpotrebniji.

U propovijedi je biskup Mrzljak naglasio kako je u vremenu došašća najbitnije slušati što nam Bog govori jer samo tako može se prepoznati i prihvatiti najveće otajstvo Božje ljubavi koje nam se objavilo Isusovim rođenjem. I mi smo pozvani u svakom našem bližnjem prepoznati da je Božje dijete jer Boga ne možemo prepoznati u nekom vanjskom sjaju, nego u ljubavi koju si darujemo međusobno, a osobito onima koji su u potrebi. Po nama samima treba se vidjeti koliko se Božja riječ utjelovljuje u našem svakodnevnom životu, u našem osobnom životu i u našim obiteljima, a primjer za to neka nam bude ova ustanova u kojoj se to događa svaki dan, rekao je biskup dodavši kako svima koji se pripremaju i mole za to Bog dolazi jer želi preko nas utjeloviti se i djelovati u svijetu.

Na kraju mise biskup je zahvalio svima koji pomažu da se u ovoj ustanovi događa betlehemsko čudo, a ono se događa kada čovjek prihvaća Boga na različite načine, a jedan poseban je način u onima koji su potrebni naše pomoći. Kao predsjednik Hrvatskog Caritasa biskup Mrzljak istaknuo je kako je Caritas važna djelatnost Crkve jer potiče ljude da čine dobro i pomažu svakome kome je potrebno. Zazvao je Božji blagoslov ne sve mlade korisnike, članove njihovih obitelji, te sve djelatnike, volontere i dobročinitelje koji sudjeluju u događanju Božje ljubavi u toj ustanovi.

Upućujući prigodnu riječ, voditeljica Katarina Hoblaj zahvalila je svima na dolasku i na svemu što su učinili za njihovu malenu Caritasovu zajednicu kako bi ona živjela i rasla za one kojima su djetinjstvo i mladost drugačiji. Zahvalila je Varaždinskoj biskupiji na duhovnoj i materijalnoj pomoći, djelatnicima za nesebičan rad i požrtvovnost, volonterima i dobročiniteljima za bezuvjetnu ljubav i pomoć, te roditeljima djece na povjerenju i podršci. Svima je zaželjela da svjetlo i radost Božića prati njihove putove djelotvorne ljubavi. Susret je zaključen podjelom prigodnih zahvalnica za pruženu pomoć u povodu 20. obljetnice rada ove ustanove.

Dnevni boravak u petak 16. prosinca tijekom svog dvodnevnog posjeta Međimurskoj županiji obići će i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Jasminka Bakoš-Kocijan