Od:
Do:

Vjernici župe Draškovec hodočastili bl. Mariji Propetog Isusa Petković

Vjernici župe Draškovec hodočastili bl. Mariji Propetog Isusa PetkovićKORČULA, 10. 10. 2016.
Vjernici župe Draškovec, predvođeni svojim župnikom vlč. Matijom Vonićem, hodočastili su na otok Korčulu gdje su boravili tri dana. Putem su posjetili solanu u Stonu te se upoznali s poviješću drevnog grada.

Na otoku Korčuli hodočastili su u svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković koje se nalazi u mjestu Blato. U samostanu je vlč. Vonić služio svetu misu. Nakon mise s. Zdravka, rodom iz Gornjeg Mihaljevca, upoznala je hodočasnike iz Međimurja sa životom i radom blažene Marije Propetog Isusa Petković. Razgledana je i župna crkva.

Nakon toga vjernici su uz stručnog vodiča posjetili Velu Luku, Smokvicu i ostala korčulanska mjesta. Zadnji dan posjeta sudjelovali su na zajedničkoj sv. misi u korčulanskoj katedrali koju je služio vlč. Frano Kuraja, a stekla su se nova poznanstva, u čemu je poveznica sv. Rok. Župnik je u razgovoru s gradonačelnikom Fabrisom dogovorio i bližu suradnju s Bratovštinom svetog Roka i mogućnosti povezivanja. Gradonačelnik je obećao i mogućnost posjeta Draškovcu i predstavljanje plesa Moreške na Trgu sv. Roka. Župnik je darovao gradonačeniku knjigu "Draškovec i sveti Rok". Bratovština svetog Roka na Korčuli je najstarija i jedina bratovština u Hrvatskoj koja još djeluje. Gradonačelnik je ujedno i Gaštald, tj. predsjednik Bratovštine.

U nedjelju u popodnevnim satima, obogaćeni još jednim bogatim iskustvom, sretni i puni emocija vratili su se kući uz molitvu.
 
Dobriša Habuš

OPŠIRNIJE...