Od:
Do:

Emisija „U svjetlu vjere“ u subotu 4. travnja u 13:15 sati na VTV televiziji

VARAŽDIN, 4. 4. 2020.
U programu VTV televizije u subotu 4. travnja u 13:15, te reprizno u ponedjeljak 6. travnja u 18:30 sati, možete pratiti mjesečnu emisiju Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije „U svjetlu vjere“. U emisiji ćete, između ostaloga, moći vidjeti reportažu s korizmene duhovne obnove za mlade koju je početkom ožujka u katedrali predvodio vlč. Petar Mlakar, svećenik Varaždinske biskupije, inače duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu. Osim toga, donosimo video prilog sa susreta predstavnika udruga, domova i centara za osobe s invaliditetom, kao i hodočašće članova bratstva Exitus u Varaždin i Ludbreg.

4. korizmene nedjelje, prve nedjelje otkada su stupile na snagu Odredbe Hrvatske biskupske konferencije o ukidanju liturgijskih slavlja s narodom, u praznoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu svetu je misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a što je tom prilikom poručio svim vjernicima također možete doznati u našoj emisiji.

Kako na novonastalu situaciju i društvenu izolaciju uzrokovane pandemijom koronavirusa gleda jedan župnik progovorit će vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih u našoj biskupiji, a kako ove nelagodne promjene doživljavaju vjernici s nama je podijelio vjeroučitelj Saša Josip Milec.

Također, u emisiji donosimo i najave euharistijskih slavlja u uskrsnim danima pred nama koja će, iako slavljena u praznoj katedrali, uživo biti prenošena na VTV televiziji i Youtube kanalu Varaždinske biskupije. Budite svakako uz VTV televiziju i emisiju „U svjetlu vjere“.