Od:
Do:

Festival Dobrog pastira u Koprivnici

Festival Dobrog pastira u KoprivniciKOPRIVNICA, 7. 5. 2017.
Dvanaesti festival Dobrog pastira, ove godine, održat će se u nedjelju 7. svibnja u župi Sv. Nikole biskupa u Koprivnici s početkom u 16 sati.

Na četvrtu uskrsnu nedjelju Crkva obilježava Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, te ju naziva i Nedjeljom dobrog pastira. Tim povodom Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, kojem je na čelu vlč. Siniša Dudašek,  tradicionalno već 12. godinu zaredom, organizira festival duhovne glazbe na kojem nastupaju zborovi mladih i solisti koji djeluju na području Varaždinske biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama.

Tako na ovogodišnjem festivalu iz Varaždinske biskupije nastupaju: Dječji zbor župa grada Koprivnice. Zatim zborovi mladih 'Ime ljubavi', 'Stepinčeva mladež' i 'Eshaton' kao i solistice Sara Tomić te Martina Tomas iz Koprivnice. Od solista tu su još Luka Kapitanić iz Virja, . Vesna Posavec iz Kneginca te Anita Vincek iz Varaždina. Od zborova mladih nastupit će  'Benedictus' iz Kloštra Podravskog, 'Iuventus Christi' iz Đurđevca, zbor mladih 'Svih Svetih' iz Podravskih Sesveta,  'Svjetlost svijeta' iz župe Ivanec te Zbor mladih varaždinske biskupije.

Osim izvođača s područja Varaždinske biskupije, svake godine organizatori pozovu i gostujuće izvođače, a  ove godine to će biti Čedo i Matija Antolić. Kroz program festivala vodi Tanja Popec.

Ovogodišnja tema festivala nadahnuta je riječima molitve bl. Charlesa de Foucaulda "Oče, stavljam se u tvoje ruke", stoga je za očekivati da će sudionici festivala u svojim izvedbama opjevati Božje Očinstvo, kao i predanje Bogu, na koje smo svi pozvani.

Letak s popisom izvođača i pjesama preuzmite ovdje