Od:
Do:

Konferencija za novinare povodom biskupskog ređenja mons. Bože Radoša

VARAŽDIN, 13. 11. 2019.
U srijedu 13. studenoga u 11 sati u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu, Pavlinska ulica 4, bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena organizacija biskupskog ređenja mons. Bože Radoša koje će biti 24. studenoga u varaždinskoj katedrali.

Na tiskovnoj konferenciji će govoriti mons. Josip Mrzljak, mons. Antun Perčić, preč. Mario Kopjar i Anita Treščec.

Dosadašnji biskup, sada apostolski administrator Varaždinske biskupije, mons. Josip Mrzljak će kazati nekoliko riječi o važnosti biskupskog ređenja za varaždinsku biskupiju, uz kratki osobni osvrt na biskupsku službu u varaždinskoj biskupiji. Mons. Antun Perčić progovorit će o tehničkim, komunalneim i prometnim informacijama u organizaciji ređenja, broju najavljenih gostiju i očekivanom broju vjernika te druge tehničke informacije.

Detalje same organizacije, pripreme i tijeka liturgijskog slavlja, najavljene crkvene, državne i druge uzvanike, kao i trodnevnu pripremu uoči ređenja, predstavit će preč. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, ujedno i ceremonijar slavlja.

O medijskom interesu te organizaciji praćenja biskupskog ređenja govorit će Anita Treščec, voditeljica Ureda za pastoral u medijima. Predstavit će, između ostaloga, direktan link na webportalu Varaždinske biskupije gdje će biti objavljivane sve informacije vezane uz ređenje.