Od:
Do:

Rokovo u Međimurju - proslava 260. obljetnice zavjeta sv. Roku

Rokovo u Međimurju - proslava 260. obljetnice zavjeta sv. RokuDRAŠKOVEC, 13. - 16. 8. 2020.
Sveti Rok, zaštitnik Međimurja i ove će godine biti svečano proslavljen u Draškovcu u nedjelju 16. kolovoza.

Tradicionalno uoči ove proslave, u župi sv. Roka bit će i trodnevna duhovna priprava koju će predvoditi vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Prvog dana trodnevnice, u četvrtak 13. kolovoza, tema će biti "Od kuge, oslobodi nas sv. Rok". Drugog dana "Od glada, oslobodi nas sv. Rok", a posljednjeg dana trodnevnice u subotu 15. kolovoza, tema će biti "Od rata, oslobodi nas sv. Rok".

U danima trodnevnice sveta misa u župi sv. Roka u Draškovcu bit će s početkom u 20 sati, a uoči mise bit će molitva krunice i Litanije sv. Roka.

Na sam blagdan, u nedjelju 16. kolovoza, svečano euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati predslavit će varaždinski biskup Bože Radoš. Prethodit će i svečana procesija s kipom sv. Roka od 10.40, a nakon mise bit će blagoslov hodočasnika pješaka i bolesnika te štovanje moći sv. Roka u župnoj crkvi.

Toga dana mise će još biti u 7.30 te u 9 sati za bolesnike uz poseban blagoslov za nemoćne.

Detaljni program ovogodišnjeg Rokova u Međimurju, kojim se ove godine obilježava 260. obljetnica zavjeta sv. Roku, pogledajte na plakatu i priloženom letku.