Od:
Do:

Svetkovina Uznesenja blažene Djevice Marije u Močilama

Svetkovina Uznesenja blažene Djevice Marije u MočilamaMOČILE, 12. - 15. 8. 2020.
Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa,svečano se slavi i u Koprivnici, u Močilama.

Proslava će i ondje započeti trodnevnom duhovnom pripravom u srijedu 12. kolovoza. Svakodnevno će u župnoj crkvi Uznesenja BDM od 18.30 sati biti marijanske pobožnosti, a od 19 sati euharistijsko slavlje.

Prvog dana trodnevnice misu će predslaviti vlč. Tomislav Petrić, župnik u koprivničkoj Župi sv. Nikole biskupa. Drugog dana, u četvrtak 13. kolovoza, vlč. Nikola Bukovčan, župnik u Koprivničkom Ivancu, dok će posljednji dan trodnevne duhovne priprave svetu misu predslaviti vlč. Dominik Vukalović, župnik u koprivničkoj Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića. Toga dana, u četvrtak 14. kolovoza, nakon misnog slavlja bit će i orguljaški koncert Ivona Fabijanca.

Na samu svetkovinu Velike Gospe svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u 11 sati će predslaviti vlč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije, a ovom slavlju prethodit će zavjetna procesija od kapele sv. Jožefa.

Svete mise će na Veliku Gospu u Močilama biti još u 8 sati koju će predslaviti domaći župnik i dekan koprivničkog dekanata mons. Leonard Markač te u 18 sati.