Od:
Do:

Biskup Mrzljak na Svetkovini Presvetog Trojstva u Ždali: „Sve prolazi i mijenja se, ali istine naše vjere stoje nepromjenjive.“

Biskup Mrzljak na Svetkovini Presvetog Trojstva u Ždali: „Sve prolazi i mijenja se, ali istine naše vjere stoje nepromjenjive.“ŽDALA, 11. 6. 2017.
U nedjelju 11. lipnja na svetkovinu Presvetog Trojstva, varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je svečano misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ždali.

U zajedništvu s biskupom suslavili su preč. Ivica Bačani, dekan i župnik u Virju, vlč. Siniša Preiner, župnik u Goli te vlč. Nikola Benko, domaći župnik. U toj pitomoj župi u Prekodravlju, po broju vjernika među najmanjim župama Varaždinske biskupije, svečanosti proslave župnog patrona te dolasku pastira varaždinske Crkve, odazvao se lijepi broj župljana te vjernika iz susjednih župa.

Nakon riječi pozdrava domaćeg župnika i mlade župljanke koja je u ime svih župljana biskupa srdačno pozdravila, biskup je započeo misno slavlje.

U homiliji je biskup Mrzljak, između ostalog, progovorio o tome kako istine naše vjere ne mogu postati zastarjele, a mi ne možemo zbog naše vjere biti proglašavani zaostalima ili nazadnima. Sve prolazi i mijenja se – kazao je biskup – ali istine naše vjere stoje nepromjenjive. A to vrijedi i za veliku istinu i otajstvo naše vjere – da nam se Bog objavio kao Otac, Sin i Duh Sveti.

Po završetku misnog slavlja biskup je blagoslovio kipove sv. Josipa i bl. Alojzija Stepinca. Kip sv. Josipa postavljen je u crkvi kod desnog bočnog oltara, a kip bl. Alojzija Stepinca smješten je u dvorištu župne kuće.

Liturgijsko pjevanje skladno je i lijepo animirao župni zbor.

Nakon misnog slavlja biskup Mrzljak je u pratnji župnika Benka posjetio umjetnika Petra Kolarića koji je napravio kip bl. Alojzija Stepinca koji bi svoje izložbeno mjesto trebao pronaći u gradu Vukovaru.


Tekst: Nikola Tomašević
Fotografije: Žuža Zabjan